Hírek

4 méteres mélylazító Pest vármegyében


4 méteres mélylazító beüzemelés volt a napokban a Pest vármegyei Verseg határában. Az SSDR BIG nem az első a környéken és bízunk benne, hogy még néhány hasonló kivitel követi is ezt a gépet.

Az SSDR BIG a függesztett lazító család legerősebb kivitelű tagja. Elérhető 5, 7, 9 és 11 késes kivitelben. A Versegen átadott típus csakúgy, mint az országban található SSDR BIG mélylazítók nagy része, 9 késes.

Egyébként a munkaszélességek szerint elérhető még a 250, 300, 400 és 500 szélességű lazító is.

Az SSDR BIG felépítése és vázmagassága igazán lenyűgöző. A 115 cm-es vázmagasság lehetővé teszi az akár 70cm mélységű lazítást is, amire persze gazdasági és agronómiai szempontból nem biztos, hogy szükség van. A nagy vázmagasság legfontosabb szerepe abban rejlik, hogy akár nagy mennyiségű szármaradvány esetén sincs eltömődés, illetve 50 cm alatt már a földet is jól átdolgozzuk, de eltömődés akkor sem fordulhat elő.

lazítás          lazító

A késfelfogatás szintén kiemelendő az SSDR BIG mélylazító esetében. A kések csavarkötéssel csatlakoznak a vázhoz. Véleményünk szerint ez biztonságosabb, mint a hegesztett késtartó, mert nem fordulhat elő, hogy hibás varrat esetén meggyengül a váz, másrészt könnyen cserélhető, sőt átalakítható a lazító késkiosztása, amire van is hazai példa. Egyik partnerünk például 5 méteres kivitelben rendelte az SSDR BIG mélylazítót, amit 9 és 11 késes kivitelben is tud üzemeltetni, természetesen a teljes munkaszélességre egyenletesen elosztott lazító késekkel.

A késtartók egyébként 6-6 db csavarral szereltek, ami már önmagában is erős felfüggesztést garantál. Ez a csavarozott függesztés van még egy extra kitámasztással megerősítve, így garantálva a meghibásodás mentes munkavégzést.

A késszárak vastagsága 35 mm, erre csatlakozik a fordítható lazító betét és az állítható helyzetű szárnyas késpár. Az oldalsó szárnyas kések enyhén emelik és forgatják a felső talajszelvényt, ezzel kiegészítik a lazító kések munkáját.

mélylazítás          lazító

Az SSDR BIG mélylazítón állítható helyzetű oldalsó terelőlemez segíti az egyenletes, bakhátmentes felszín kialakítását. A terelőlemezek a szállításhoz felhajthatók, opcióban akár hidraulikus munkahengerekkel is.

A lazítás utáni felszín lezárás legalább olyan fontos, mint a lazítás maga. Mi a Quivogne-nál a tandem ékgyűrűs hengert ajánljuk a gépeinkhez. Az ékgyűrűs henger 580 mm átmérőjű. Fontos, hogy ez az ékgyűrűs henger nem azonos például a rövidtárcsákon megszokottnál. Annál jóval erősebb központi hengerrel és gyűrűkkel rendelkezik, hiszen nagyobb erőhatásokat is kell felvennie.

A tandem ékgyűrűs henger előnye a nagy átmérő és az ebből fakadó könnyebb vontathatóság. Ez az üzemeltető traktor szempontjából nagyon nem mindegy! Versegen például 320 LE-s traktor viszi a 9 késes lazítót.

A nagy átmérőjű lezáró henger kevésbé kényes a talajnedvességre, később fog beragadni, mint a tüskés henger. Nem tolja meg a lazább talajokat vagy például a többször átdolgozott forgót sem. Az ékgyűrűs henger sokkal egyenletesebb felszínt hoz létre, amely kevesebb nedvességet veszít és könnyebb az utána történő munkavégzés is.

Az SSDR BIG a piacon található egyik legerősebb mélylazító. Számos referenciával rendelkezünk hazánkban is 400 LE feletti erőgépekkel. Hívjon minket Ön is és kérjen ajánlatot az SSDR BIG mélylazítóra!

Bővebb műszaki információ a lazítóról a termékoldalon található: KATTINTS IDE.

Kérdése esetén kérjük keresse gyári képviselőinket. Elérhetőségüket IDE KATTINTVA találhatja.

A 4 méteres, 9 késes SSDR BIG mélylazító beüzemelésről egy rövid videót a Youtube oldalunkon is megnézhet:

 





VISSZA