Hírek

Tavaszi magágykészítés ajánlatunk a kis- és közepes gazdaságok részére


A tavaszi szezon közeledtével a mostani cikkünkben az OPaLL-AGRI Saturn 4 méteres változatát szeretnénk bemutatni, amely optimálisan alkalmazható a kis- és közepes gazdaságok, 120 – 160 LE-s erőgépeivel.

magágykészítés   kompaktor   kompaktor

Az OPaLL-AGRI Saturn kompaktor egymenetes tavaszi magágykészítést tesz lehetővé. Sokan fenntartásokkal kezelik a kompaktorozást, holott számos előnnyel bír a használatuk. Néhány példa erre:

  • Hatékony: időt és üzemanyagot takaríthatunk meg, mivel kevesebb munkaműveletre van szükség.
  • Kevesebb talajtaposás: mivel a traktor csak egyszer halad át a területen, a talajtaposás mértéke kisebb, ami javítja a talajszerkezetet és a vízgazdálkodást.
  • Jobb talajszerkezet: a talaj kevesebb bolygatást szenved, ami megőrzi a talajszerkezet morzsás szerkezetét.
  • Kisebb erózió: a talajtakaró réteg megmaradása csökkenti a szél- és vízeróziót.
  • Egyenletesebb kelés: a magágy egyenletesebb szerkezete és nedvességtartalma egyenletesebb kelést eredményez.

Az OPaLL-AGRI Saturn 4 méteres kompaktor elérhető függesztett és félig függesztett kivitelben. A szükséges vonóerőt a függesztett gép esetében gyakorlatilag az emelőkapacitás dönti el. A hazai tapasztalatok szerint 140 LE-s traktor már biztonságosan emeli a 4 méteres kompaktort. A félig függesztett kivitel vonóerős szükséglete 120 LE-nél kezdődik, amellyel sík területen már optimális menetsebességet lehet elérni.

kompaktorozás   4 méteres   magágykészítő

A Saturn kompaktoron a művelő eszközök több részre vannak osztva és akár 9 sorba elhelyezve. Az első sorban csipkézett simító töri le a nagyobb hantokat és teszi egyenletesebbé a talajfelszínt. Bár ez a simító opciós kivitel, de a gépek nagy részén szerepel, hiszen a mélységtartó hengerek munkáját teszi pontosabbá. A mélységet 330 mm-es átmérőjű szélespálcás hengerek tartják, amelyek simító lappal kombináltak. Ennek a simító lapnak a legfontosabb feladat, hogy mennyi ideig tartsa a talajáramot a henger közelében, mennyire dolgozza át a henger a földet. Laza, szárazabb területeken a simítót közel állítjuk a hengerhez és akkor sokáig dolgozza át a földet a henger, igazi aprómorzsás felszínt hozva létre. Nedvesebb, kötöttebb területeken a simítót hátrébb állítjuk és akkor elkerülhető a beragadás.

A SATURN kompaktorra négy különböző kialakítású kapa érhető el merev, illetve különböző rugós biztosítású és felfüggesztésű kapaszárral. Az alapfelszereltség a kétsoros, sekély munkavégzésre ajánlott nyírócsavaros kapakialakítás lúdtalp kapával. Igény esetén a kapabiztosítás lehet rugós is, illetve elérhető a legfinomabb magágy készítésére előnyös 3-soros rugós kapaszekció is. Mivel a kapatagok könnyen cserélhetőek sokszor kettő különböző kapakialakítással rendelik a kompaktort. Például nyírócsavaros biztosítással a durvább területekre sekély munkavégzéshez és 3-soros rugós kapával a kora tavaszi munkákhoz, amikor el szeretnénk kerülni a nedves talajréteg felszínre hozását. A kapasorok mélysége fokozatmentesen egy orsóval állítható.

vontatott kompaktor   függesztett kombinátor   félig függesztett magágykészítő

A tökéletes lezárást a leghátsó sorban lévő, 400mm átmérőjű Crosskill henger teszi teljessé, így megfelelő mélységben tömör, de felül aprómorzsás magágy érhető el. Az adott munkavégzésnek megfelelően a hátsó kettő henger helyzete egymáshoz képest egy orsóval könnyen beállítható.

Az OPaLL-AGRI Saturn kompaktor 4 méteres kivitele ideális választás a kis- és közepes gazdaságok magágykészítési feladataira! Hívja Ön is kollégáinkat és kérjen referenciát a gépekről!

Elérhetőségek IDE KATTINTVA találhatók.

Kérjük tekintsen meg egy rövid összefoglaló videót a 4 méteres Saturn kompaktor munkájáról hazai körülmények között:

 

 





VISSZA