Hírek

NAK Szántóföldi Napok 2022


Jó idő és sok látogató jellemezte a 2022-es mezőfalvai kiállítást, ahol cégünk is számos munkagépet bemutatott.

A fő téma a közelgő nyári és őszi szezonra ajánlható munkagépek bemutatása volt, így a középpontban rövidtárcsa, front tárcsa, talajlazítók, hengerek és ekék álltak.

A mezőfalvai kiállításon mutattuk be hazánkban először a Stub-Front elnevezésű mellső rövidtárcsát. A traktor front függesztésére szerelhető tárcsa 560 mm-es tárcsalapokkal rendelkezik és kitűnően dolgozik nagyobb szármaradvánnyal borított táblákon is. Elérhető 3 – 6 méteres munkaszélességben, különösen jól kihasználható vetőgéppel vagy bármilyen talajmunkagéppel kombinálva.

A talajlazítók közül egy a kisgazdaságok részére ajánlott 3 késes SSDR L típus és egy 5 késes, a 200-250 LE-s erőgépekhez ajánlható SSDR XL típus szerepelt a standunkon. Az SSDR XL a hazánkban is nagy elismeréssel rendelkező tandem-ékgyűrűs hengerrel volt felszerelve, amely henger mind a kötött, mind a laza-homokos talajokon is jól szerepel.

A hengerek közül a 12,2 m munkaszélességgel rendelkező RAP ML 1220 típus volt kiállítva. A Cambridge gyűrűkkel szerelt elmunkáló henger kimagasló területteljesítménnyel és könnyű vontathatósággal rendelkezik.

A Gladiator késes henger-tárcsa kombináció már számos referenciával rendelkezik hazánkban. Legnagyobb előnye, hogy menetirányra párhuzamosan és merőlegesen is aprítja a napraforgó, repce vagy zöldtrágya szárat. Igen alacsony energia felhasználás mellett is hatalmas terület teljesítmény jellemzi a Gladiatort. A kiállításon a 6 méteres kivitel szerepelt, amely traktor fronton és hátsó függesztésen is üzemeltethető.

Az OPaLL-AGRI munkagépeit függesztett és félig-függesztett váltvaforgató ekék képviselték. Az Orion félig-függesztett eke legfontosabb jellemzője a 180x180x10 mm-es gerendely, amely kategóriájában az egyik legerősebb. A függesztett Apollo 4+0 eke igen robosztus felépítésű, toldható gerendelyű és réselt kormánylemezzel szerelt. Üzemeltetésére a 150 – 200 LE-s traktorok ideálisak.

 

 
 
 




VISSZA